Briose cu ciocolata


Azi am pofta de ceva dulce! Am descoperit recent ca imi plac briosele si am decis sa mi le fac singura. Mi-am cumparat o tava speciala pentru briose, forme, si incerc sa am ingredientele de baza cam tot timpul. Nu imi ia mult timp sa le fac si incerc sa le fac diferite de fiecare data. Azi am pornit cu o idee, cu reteta, pe care evident intre timp am adaptat-o.

Am folosit 3 oua, 150 de grame de zahar, aproximativ 200 grame faina, un plic zahar vanilat, jumatate de plic praf de copt, 75 ml de ulei si ciocolata.

DSC05038

Am spart ouale, am adaugat zaharul si zaharul vanilat si am batut toata compozitia cu mixerul, pana aceasta a inceput sa creasca.

DSC05043

Am adaugat ulei, incet.

DSC05046

Praful de copt.

DSC05047

Faina.

DSC05049

Dupa ce am amestecat toate ingredientele aluatul rezultat era unul foarte tare. Pentru a putea adauga ciocolata razalita si rupta bucatele, am hotarat sa torn si putin lapte. In cele din urma obtinand urmatoarea compozitie.

DSC05050

DSC05052

DSC05057

Am asezat hartia in tava si le-am umplut aproximativ trei sferturi.

DSC05063

Cuptorul nostru nu este unul foarte bun, sau poate nu-l stim noi folosi, dar ne cam arde tot ce bagam in el. Gabi a descoperit ca daca intoarcem tava nu se mai ard asa de tare briosele. Zis si facut, dupa aproximativ 5 minute in cuptor, le-am intors, le-am mai lasat putin si in 10 minute erau gata sa fie scoase din cuptor.

Rezultatul mai jos!

DSC05067

DSC05069

DSC05073

DSC05075

Rozi si Lori venimmmmmm! 🙂

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s