Dark side of blogging


Traim intr-o lume extrem de rea, in care ne bucura pentru necazurile altora, nu apreciem ceea ce au facut alti, unde invidia si gelozia au acaparat orice sentiment pur pe care il are o persoana. De ce? Pentru ca de multe ori ne bagam nasul unde nu ne fierbe oala. Sunt convinsa ca multe lume nu recunoaste ca se bucura pentru necazul altuia, il invideaza pentru noua masina, pentru noua prietena siliconata, pentru succesul pe care il are, pentru bucuria si fericirea care i se citesc pe fata in orice moment al zilei. Doar ca in acelas timp nu avem suficent tupeu sa le zicem acestora in fata, asa ca apelam la un like, (caz vazut la stiri), la o barfa, la o falsa compatimire. Cand o persoana si-a atins un scop, a realizat ceva important pentru el, a intalnit marea iubire nu suntem in stare sa ii zicem felicitari, sau daca o facem, o facem din obligatie nu ca simtim acel lucru. De ce ne miram ca invatamantul, sistemul medical, cel politic, mass media si nu numai ne conduc spre o mare prapastie, daca chiar noi contribuim la acel dezastru.

Nu sunt rezultate in invatamant, noi ce facem? In continuare aratam ce greseli sunt, in loc sa le remediem, mai degraba scriem un articol sa promovam acel fenomen in loc sa facem reclama la o carte, la un nou mod de a invata.

Sistemul sanitar e la pamant, dar la fel nu facem nimic, asteptam ca totul sa cada din cer, sa se intample miracole, dar nu facem nimic preventiv. Nu renuntam la mancarea nesanatoasa, nu incercam sa nu apasam pedala de acceleratie pana in podea, nu facem mai multa miscare si nu renuntam la vici, doar ne plangem ca nu sunt conditii, cand defapt noi putem evita sa ajungem in acele conditii.

Sistemul politic e corupt, functiile importante ajung la cei cu bani multi si cu influente puternice, dar nu demascam acel ceva, ci suntem fericiti cand putem rezolva si noi diferite chesti prin “pile”. Vream ceva nou, dar tot pe cel vechi il votam.

Suntem satui de stiri de proasta calitate si pesimiste, dar tot ne uitam la televizor si citim siteuri sau mai rar ziare. Nu ne convin modelele promovate de mass media, dar dam share la stiri cu “Dorei” si cu pititoance siliconate.

Stim doar sa cerem, fara sa oferim ceva. Ne facem rau unul altuia fara sa ne gandim ca dupa roata se invarte. Nu avem initiative, doar stim sa facem compromisuri, nu sunam persoanele sa le dam vesti bune despre propriul copil, dar sunam aceea persoana sa ii informam gresit despre ceea ce am citit si evident am reinterpretat dupa bunul plac. Ne place mult sa reinterpetam, sa deformam principala idee. Suntem rai! Nu e de mirare ca am ajuns unde am ajuns, ca ne conduc niste incompetenti, ca in fiecare zi explodeaza o bomba si mor vieti nevinovate. Ideea de a avea si mai ales de a avea mult sau chiar tot a ajuns sa ne intunece mintile si asa gri si pline de praf si toxine distrugatoare.

Cand vrei sa ajuti o persoana fa-o cu cap, cand vrei sa ii faci rau, da un simplu telefon, fi incopetent, fi rau …

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s